You are here

Ny eller begagnad bil?

När det är dags att investera i en bil så ställer sig många frågan om man ska välja att köpa en ny eller en begagnad bil. Båda valen har givetvis fördelar så väl som nackdelar. Satsar du på en ny bil, så kommer den bland annat med garantier, bland annat nybilsgarantin. Andra fördelar är att du själv kan välja färg på bilen, klädsel och utrustning. En ny bil förväntas även fungera utan stora kostnader utöver vanligt service och underhåll de första fem åren. En ny bil har även ofta ny teknik som ger högre säkerhet. Nackdelar är priset det kostar att köpa en ny bil, samt att det så snart du börjar köra med den blir en värdeminskning. När det gäller begagnade bilar, så finns här så klart för- och nackdelar med. Du kanske har hittat en perfekt på bytbil.com eller Blocket? Se då över hur gammal bilen är och hur många mil den gått. Det är ett mindre värdefall på begagnade bilar och den kostar mindre i inköp. Dock är det högre kostnader när det gäller service och underhåll.

Satsa på en Peugeot

Om du tänker satsa på en ny bil, så är Peugeot ett bra val av bil. Denna franska biltillverkare har mängder av bra modeller. Om du vill ha en auktoriserad återförsäljare av Peugeot så kan du bland annat vända dig till Jonsson Bil. Läs gärna mer om dem på fbt.se. Jonsson Bil har även begagnade bilar i sitt sortiment, så kanske du ska satsa på en begagnad Peugeot?

Top