You are here

Renault effektiviserar sina fabriker

LED lysrör fabrik

Idag rapporterar vi om Franska Renault som har effektiviserat sina fabriker genom en rad olika förändringar. Man har valt att effektivisera sina procedurer med hjälp av ny teknik samt att man uppgraderat sin belysning till led i hopp om att reducera fabrikens energiförbrukning med uppemot 65%. Med tanke på anläggningens enorma skala så kommer detta resultera i stora kostnadsbesparingar. Uppgraderingen till led betyder att man ersätter gamla ljuskällor med ny teknik i form av led lysrör, led strålkastare och även led high bay belysning inom flera områden. Tidigare har vi sett andra bilmärken som Skoda och Fiat gå samma väg och nu verkar det som att franska Renault väljer samma riktning. Det finns många fördelar med led belysning som vi tidigare har fått beskåda från fordonsbranschen men dessa har inte resulterat i några kostnadsbesparingar utan enbart bättre ljus.

LED lysrör och LED paneler vinner förtroende

I den snabbt växande led branschen så har många företag valt led lampor till fördel av sänkt energiförbrukning till sina lagerlokaler och kontorsmiljöer. LED lysrör är de mest populära ljuskällorna till lager medan LED panel är den dominerande ljuskällan inom kontor och showrooms. Fördelen med LED paneler är att ljusspridningen är jämn vilket ger ett välbalanserat ljus inom själva lokalen. Lysrör är en gammal ljuskälla som fortfarande används i en ganska stor utsträckning trots att det finns betydligt bättre alternativ att tillgå. De flesta lysrören på Renaults anläggning mäter 1500 mm vilket är standard inom fabriksmiljöer. Effektförbrukningen ligger normalt sätt på 58W vilket ersätts med 24W alternativt 28W. Vi förväntar oss att fler biltillverkare i framtiden tar efter och väljer att gå samma väg som Renault, Skoda och Fiat.

Top