You are here

Ford uppdaterar sin populära twin-turbo V6

Fords F-150 motor som nått ett försäljningsrekord får nu ett ansiktslyft i form av en reviderad 3,5-liters Eco Boost V6 och en ny 10-växlad växellåda inför 2017. Båda finns tillgängliga lagom till hösten. Den andra generationens Ford motor har 30 Nm högre vridmoment och når upp till otroliga 450 Nm medan effekten förblir densamma på 365 hästkrafter. En starkare version som ryktas producera 450-plus hk, kommer lanseras 2017. Raptor motorn producerar en högre effekt, är mer effektiv och ger ett betydligt lägre utsläpp.

Fords ingenjörer uppger att det nya turboaggregatet ger en extra boost och bättre gasrespons mycket tack vare ett lättare turbinhjul. Motorns ihåliga kamaxlar gör motorn hela 2.5 kg lättare vilket självklart har en positiv inverkan på slutresultatet.

Ford säger att den nya växellådan, som utvecklats i samarbete med General Motors, är den första serieproducerade 10-växlade automatlådan på marknaden. Den ger en bättre acceleration och prestanda jämfört med föregående modeller tack vare bred spännvidd och minskad friktion.
Ford sålde 68 400 st F-150S motorer totalt under april månad, vilket är en otroligt imponerande siffra även för ett bilmärke som Ford.

Top