You are here

LED på bilen som tredjepartslösning

De senaste bilmodellerna utrustas allt oftare med led belysning redan från fabrik. Det finns dock många alternativ för dig som inte haft privilegiet att få led lampor förmonterat med ditt fordon och som ändå vill stoltsera med den senaste tekniken. Nackdelen med tredjepartslösningar är att det oftast inte blir lika snyggt som OEM men det finns faktiskt undantag. Säljaren Christian Dahlberg från LG jobbar hårt för att motbevisa detta påstående som är ett hett diskussionsämne bland Sveriges fordonsägare. Han värnar om sitt bästsäljande varumärke Vision X som tillverkar led ramp extraljus av högsta kvalitet. Lamporna är något dyrare än konkurrenterna men Christian menar att kvalitén skiljer sig markant från övriga produkter ute på marknaden vilket gör det till en lönsam investering i slutändan.

”Vill man ha det bästa på marknaden utan att tumma på designen så är valet enkelt”.

Både ljusramperna och extraljusen har en stilren design  som passar bra med samtliga bilmodeller. Ljuset är dessutom betydligt starkare än konkurrerande lampor tack vare patenterad teknik som Vision utvecklat efter att man lagt stor vikt på sin R&D avdelning. Christian rekommenderas en ljusramp vid nummerskylten av den enkla anledningen att den ”smälter” in med bilens estetiska linje. Har man möjlighet att välja samma färg på rampen som på bilen så kan rampen faktiskt t.o.m påverka utseendet positivt.

Att installera led på fordonet är dessutom inte så svårt som många tror och kan oftast utföras på egen hand om man är lite teknisk kunnig. Idag finns det gott om Youtube material som visar hur man går tillväga och metoderna är allt som oftast universala och kan därför tillämpas på de flesta fordon. För dig som t.o.m har problem att skruva på en glödlampa finns dock hjälp att få. Du kan alltid vända dig till din närmaste verkstad och låta dom göra jobbet men räkna då med att betala ett cirkapris på 2000:- för monteringen.

 

Top